Acht leuke trends voor u op een rij!

 XXL tegels

Go big or go home! Grote tegels zijn de afgelopen jaren begonnen aan een snelle opmars. Denk aan strakke vloeren met grote tegels die zorgen voor een ruimtelijk ogende woonkamer of wanden in de badkamer. Grote tegels, zoals 100×100 cm, zijn de perfecte basis voor een trendy interieur.

 Confetti / granito tegels

Deze eigenzinnige tegels zorgen met hun kleurrijke look, letterlijk voor een feestje in huis. In deze dynamische print liggen de kleuren vaak in elkaars verlengde en worden omringd door een neutrale tint. Door het gebruik van ton sur ton kleuren heeft deze uitgesproken tegel toch een rustig karakter.

 Unikleuren

Strak, stoer, minimalistisch en modern; Deze trend kenmerkt zich door een steriele design uitstraling met grote vormen en strakke randen/voegen. Kies bijvoorbeeld voor verschillende formaten betonlook tegels, zoals XXL tegels op de vloer en kleinere formaten tegen de wand of andersom.

 Handvorm tegels

Deze kleine pareltjes zijn een heerlijke verschijning en zorgen voor een warme sfeer in huis. Door het eindeloze pallet aan kleuren. De handvorm tegels geven een ambachtelijk en luxe gevoel met hun originele gebruik van glazuur en vorm. Recht, in visgraat, Zelliges of mooie matte tegeltjes met een terracotta look. Combineer er lustig op los en geef zo eigenheid aan je interieur.

 Marmerlook

Marmer is terug! De marmer look is een keramische variant van het natuursteen marmer en zorgt voor een chique, luxe en stijlvolle uitstraling. Van oudsher is deze look veel toegepast in klassieke interieurs, maar tegenwoordig wordt de marmer look ook volop toegepast in moderne interieurs. U kunt kiezen voor een milde marmerlook, waarin de nerven maar lichtjes zichtbaar zijn. Iets meer gewaagd? Kies dan voor opzichtige nerven, kleuren (goud) en schakeringen. De marmer look is door de natuurlijke uitstraling vaak goed te combineren unikleuren en met keramisch hout.

 Keramisch hout

Keramisch parket is een blijvertje. Een tegel met hout structuur, waarvan iedereen denkt dat het echt hout is. Keramisch hout is veel onderhoudsvriendelijker dan een echt houten vloer en perfect in combinatie met vloerverwarming. Keramisch hout lijkt zo echt omdat er echt hout wordt ingescand en afgedrukt op klei. Ook de indruk en reliëf kan met computertechnieken perfect gemaakt worden, inclusief knoesten en nerven. De nieuwste trend is versaille (gevlochten) houtlook. Houtlook tegels worden verwerkt met een bijhorende kleur voeg zodat het een geheel lijkt. Tegelhuys heeft een uitgebreid assortiment aan houtkleurige voeg.

 Metallook tegels

Houdt u van een industriële en robuuste stijl? Kies dan voor stoere keramische metallook tegels, het zijn echte blikvangers. Metallook tegels zijn er in prachtige kleuren zoals goud, zilver, brons, groen en corten/koper. Ook zijn er allerlei “bewerkt metaal” tegels en vaak hebben ze een vleugje glans. De industriële en soms robuuste metal look tegel is helemaal hot. Tegen de verwachtingen in zorgen deze tegels voor een rustige basis in het interieur. Het subtiele pallet van metaalkleuren geven een natuurlijke uitstraling en zorgen voor een stoere warme basis

 Kasteelvloeren

Kasteelvloeren zijn rustieke, verouderde vloeren en vaak in meerdere maten gelegd. Deze vloeren zijn geïnspireerd op de vloeren zoals ze werden gevonden in kastelen en landhuizen in bijvoorbeeld de Dordogne. Het zijn tijdloze vloeren, die passen in zowel een klassiek als modern interieur. Een trend zijn de patronen met grote maten erin. Het zijn vaak natuurlijke tinten maar ook in antraciet/hardsteen is de kasteelvloer verkrijgbaar.