Prachtige stoere vloeren voor zowel een klassiek als modern interieur

Een tegelvloer die populair blijft is de kasteelvloer. Kasteelvloeren zijn rustieke, verouderde vloeren. Deze keramische vloertegels zijn geïnspireerd op zand- en kalksteenvloeren zoals ze werden gevonden in kastelen, boerderijen en landhuizen in bijvoorbeeld Zuid-Frankrijk.

De tegels van kasteelvloeren hebben een getrommelde, licht afgeronde of rustieke rand. Deze vloeren worden vaak in meerdere maten door elkaar heen gelegd, ook wel een module genoemd. De maten van de tegels in de module variëren in grootte. Nieuw zijn de modules met hele grote maten erin, zoals 50×100 en 80×80, prachtig voor een groter woonhuis of woonboerderij. Ook is het heel mooi om voor één maat te kiezen, zoals 60×90 in wild verband gelegd.

De kleuren van deze tegels zijn vaak in natuurlijk tinten, zoals beige, greige, zandgrijs en bruin.

De hardsteen look-a-like in meerdere maten met verouderd oppervlak wordt ook vaak tot de kasteelvloeren gerekend, een prachtige stoere vloer met z’n robuuste uiterlijk in grijs en antraciet tinten.

Kasteelvloeren zijn tijdloze vloeren, die passen in zowel een klassiek als modern interieur. Makkelijke vloeren waarvan u blijft genieten. Meer inspiratie? Volg ons op Facebook, Pinterest en/of Instagram.