Na jaren van strakke en minimalistische tegels mag het weer wat stoerder en robuuster zijn. Dit ziet u onder andere in de Bricks tegels: keramische langwerpige tegels met een veelheid aan kleuren.

Bricks tegels zijn een nieuwe variant van de middeleeuwse bakstenen zoals oude kloostermoppen, kloosterstenen, oude moppen of monniksstenen. Net als de middeleeuwse bakstenen zijn de bricks tegels er in veel verschillende langwerpige maten. De antieke kloostermop is vele malen groter dan de huidige baksteen. Ze werden vroeger vooral gebruikt in kloosters, kerken en kastelen.

Deze nieuwe bricks tegels van de trendsettende tegelfabrieken uit Italië hebben het uiterlijk van (middeleeuwse) bakstenen, de dikte van steenstrips en de eigenschappen van een keramische tegel. Deze tegels zijn er in allerlei tinten, zoals traditioneel rood/terra, zwart, grijs, beige en moderne blauwtinten. Ook zijn er fantastische decor bricks tegels met bijvoorbeeld teksten, figuren en grafische prints.

Bricks kunnen overal worden toegepast om net die extra touch te geven aan een ruimte. Met de bricks tegels kunt u strak modern combineren met het stoere van een traditionele baksteen look. Ze staan prachtig in de woonkamer op de wand achter de haard of tv, in de keuken achter het aanrecht/fornuis of in de hal als leuke binnenkomer. Maar ook in nattere ruimtes zoals het toilet en de badkamer geven deze tegels een fantastische robuuste look. Zelfs buiten kunnen uitstekend bricks verwerkt worden.

Meer inspiratie? U ben van harte welkom bij Tegelhuys Wijhe. Ook op Pinterest vindt u heel veel mooie sfeerfoto’s van Tegelhuys Wijhe.