Hoe onderhoud ik mijn (keramische) tegelvloer?

 Schoonloopmat

Een grote inloopmat heeft een belangrijke functie. Het eerste vuil wordt opgevangen en natte voeten worden droog gelopen. Dit voorkomt al veel straatvuil op uw vloer.

 Stofzuigen

Stofzuig regelmatig om zoveel mogelijk vuil, straatvuil en haren van de vloer weg te nemen. Wist u dat haren enorm hard zijn? Zand en haren hebben hardheid 7 op de hardheidschaal van Mohs (gips is hardheid 2 en diamant hardheid 10). Stofzuig ook voor het dweilen. Zo neemt u het meeste vuil al weg en wordt het dweilwater minder snel vuil.

 Dweilen

Dweil de vloer regelmatig met schoon warm/lauw water. Bij voor­keur met twee emmers. Gebruik één emmer met water (en onderhoudsmiddel) en een tweede emmer om het vuile water op te vangen. Op deze manier verplaatst u het vuil niet van de ene naar de andere kant van de ruimte. U kunt voor een keramische tegelvloer eventueel Lithofin onderhoudsproduct, een dopje natuurazijn of een klein beetje soda aan het dweilwater toevoegen. Let op! Geen azijn of soda toevoegen bij gepolijste keramische tegels.

Dweil nooit met een allesreiniger of vloeibare groene zeep. Deze middelen laten een vette filmlaag achter op de tegels en de voegen, waardoor ze telkens nieuw vuil aantrekken (en de voegen donker worden). Indien u toch met een dergelijk middel heeft gereinigd, infor­meert u dan bij ons naar een middel om de filmlaag te verwijderen.

 Vilten

Gebruik vilt of zachte rubber parketwieltjes onder uw meubilair. Stofzuig of borstel ook regelmatig de vilten of wieltjes onder de verschuifbare meubelstukken. Wij zijn enthousiast over de dopjes en glijders van Floorfriendly, te bestellen op Floor friendly. Indien u de kortingscode FF1486# van Tegelhuys Wijhe gebruikt krijgt u 5% korting.

 Houd uw vloer in optimale staat

Heeft u vragen of problemen over het onderhoud van uw keramische vloer? Wij helpen u graag. Tegelhuys heeft hiervoor diverse onderhouds­producten in haar assortiment, die u helpen uw vloer in optimale staat te houden.